Modelbouw

DSDeveloping helpt modelbouwers verder met hun hobby.

Het ombouwen van locomotieven naar digitaal tot het maken van modelbanen en elektrische bedieningspanelen.

Voor ombouwen van locomotieven gebruiken wij componenten van ESU. Componenten ESU kunnen wij voordelig leveren en inbouwen voor u.  Wij leveren en bouwen locomotieven om voor scherpe prijzen, neem contact op voor een prijsopgave.

DSDeveloping is bezig met het maken en bedenken van producten en componenten.    Zo zijn wij bezig met het  ontwerpen van een upgrade motor voor de oude Märklin spoor 1 locomotieven welke nog voorzien zijn van een ac motor met veldspoel. De nieuwe motor zal 1 op 1 uit te wisselen zijn zonder aanpassingen te hoeven maken aan de lok. Met de nieuwe motor zal de loc stiller, soepeler en langzamer rijden en bovenal makkelijk te digitaliseren zodat uw prachtige oude lok weer helemaal nieuw is op de baan.

Spoor 1

Het prachtige spoor 1 vol details en realisme is iets waar elke modelspoor liefhebber naar op kijkt.

Baureihe 91 Verkocht

Deze Märklin loc heeft origineel fullsound, telex koppeling, rookgenerator en hoogvermogens aandrijving. Prachtige locomotief om te zien en om te horen. Doordat deze loc met telexkoppeling is voorzien kan je hier super mee rangeren.

Baureihe 44 Verkocht

Deze Märklin loc is niet alleen super gedetaileerd maar ook erg exclusief. Deze loc is beperkt uitgebracht voor Märklin leden en dus is deze loc niet in de winkels terecht gekomen. Deze loc beschikt over een mfx full sound decoder, rookgenerator, telexkoppeling en hoogvermogens aandrijving welke geruisloos over het spoor kan kruipen.

Baureihe 80 €175

Deze Märklin loc is een oude uit het segment maar des al niet te min is dit een prachtige lok waar andere merken vandaag de dag nog wat van kunnen leren. De loc is ouderwets degelijk en met een makkelijk te onderhouden motor. Origineel is deze locomotief analoog maar deze is omgebouwd naar digitaal zodat hij weer helemaal bij de tijd is. De verlichting is led en wisselt met rijrichting. De decoder heeft nog ruimte zat voor extra functie en kunnen in overleg ingebouwd worden voor een aangename prijs.

Baureihe 38 Verkocht

Deze Märklin loc is nog een echte degelijke. Een loc met tandwielen die nog jaren lang mee gaan en een motor die makkelijk te onderhouden is. Deze loc was het topmodel van zijn tijd met prachtige vormgeving, frontverlichting wisselend met rijrichting, rook generator en cabine verlichting. Deze loc is nog analoog maar zeker de moeite waard om te bouwen naar digitaal met bijvoorbeeld een ESU sound decoder. Hiermee zal de loc niet onderdoen aan zijn moderne opvolgers.

N spoor

DSDeveloping doet volledige service voor modelspoor in N schaal. Van onderhoud, reparaties, upgrades tot digitale (sound) ombouw. Hieronder een mooi voorbeeld van een Fleischmann ice1 welke voorzien is van 2 sound decoders waarbij diverse geluiden als toeter en aankondigingen wisselt met de rijrichting van het treinstel.

DSDeveloping is dealer van Micromotor.eu.

Alle motor setjes van micromotor zijn leverbaar en door DSDeveloping in te bouwen. De motor setjes vervangen de originele motor voor een coreless motor waardoor de loc betere rijeigenschappen krijgt. Naast de betere eigenschappen gaan veel oudere motoren het naar jaren trouwe dienst toch begeven maar een nieuwe motor is vaak niet meer nieuw te krijgen. De motor setjes van micromotor zijn dan de uitkomst. Voor een acceptabel bedrag worden deze setjes geleverd met een vervangende motor, motormount en adapter om de originele overbrenging te monteren op de nieuwe motor. Het voordeel van deze setjes is dat in veel gevallen geen tot weinig aanpassingen gedaan hoeven te worden aan de loc en dat de nieuwe motor zo op de plaats van zijn voorganger gemonteerd kan worden.

Handleidingen: Youtube instructions


Micromotor aanvraag

Vraag een prijs aan voor uw om te bouwen locomotief. Ook locomotieven waar geen set voor beschikbaar is kunt u laten ombouwen. Hiervoor word een compleet nieuwe set gemaakt en ingebouwd.